Koliko života ima u tvojim lajkovima?


Nekad je Amaro značio ludi vikend s prijateljima a Valencia nogometni klub. Ili grad kojeg si želio posjetiti.

Neiscrpna tema zadnjih godina uistinu je Instagram. Način na koji se, gotovo neprimjetno, uvukao u svaku poru života, u krajnju ruku izazvao je planetarne rasprave. Feed je postao ogledalo osobe, a lajk valuta pomoću kojeg se okreću velike pare. Priznajmo si svi – svaki slobodan trenutak provodimo na Instaču. I gotovo svi smo o njemu ovisni. No, što bi se dogodilo kada bi Instagram povukao potez i izbacio lajkove koje danas poznajemo?

Zpravo, najsmješnija stvar je što zapravo pričamo o tome. Ne raspravlja se o tome što se događa u politici, sportu, medicini, znanosti, svemiru. Raspravlja se o Instagramu. HEEJ! Zamisli onda koliko je BITAN.

E sad, prema nekim špekulacijama, po internetu kruži glasina da su oni tamo, koji upravljaju THE Instagramom, u razmatranju da ukinu lajkove ispod fotki. ZAMISLI! Da ukinu nešto po čemu su postali poznati. Naravno, ne bi ga potpuno izbacili.

U SVETOST LAJKA SE NE DIRA.

Njihova ideja je sakriti lajkove ispod objava. Oni bi bili vidljivi samo nama. Samo jednoj osobi. Jednoj osobi. Jednoj.

Odmah je ta zločesta špekulacija podijelila svijet. Posebno influencere, koji od lajka žive i zarađuju.

Po mojoj skromnoj procjeni, to je nešto što nam definitivno treba. Nisam jednom pisala o tome. Jednostavno, nije život Instagram.

Mladi su, između brojanja lajkova i biranja filtera zaboravili živjeti. No jesu li oni krivi zbog toga? Ne, mislim da nisu. Krivi su odrasli, koji su u odraslom svijetu shvatili da od toga mogu živjeti. Ni to nije loše, dapače. Loše je samo što im serviramo nepostojeći život.

Nekad je Amaro značio ludi vikend s prijateljima a Valencia nogometni klub. Ili grad kojeg si želio posjetiti. Danas ova dva pojma znače filter.

Realno, lajkovi odavno nisu mjerilo kvalitete sadržaja na društvenim mrežama. Oni su postali simbol statusa, stvar prestiža i popularnosti. Iako će nekome to biti smiješno, to je danas tako.

Vrijedi li lajk stresa, suza, depresije?

Gledajući sve te svjetske top destinacije, luksuz, savršeno isklesana tijela, trudnice bez grama sala, skupe krpice i sve ostalo što se uklapa u savršeni feed, svatko je bar jednom pomislio – želim takav život.

Ali život nije savršeno posloženi feed. Život nije savršen. A nije ni feed.

Život je vrtuljak emocija i uspona i padova. Život je salo na trbuhu i celulit na nogama. Život je crnilo ispod očiju ujutro kad se probudiš. Život je tanjur hrane koji izgleda očajno ali je savršenog okusa. Trebate još?

Iz tog razloga, pozdravljam ovu ideju i nužnu promjenu.

A koliko života ima u tvojim lajkovima?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s